Bayatlamayan Pofuduk Poğaça

7 Ocak 2016 Perşembe



Malzemeler:(41 adet cikti.)
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ılık süt
7 su bardağı un(yaklaşık 850 gr. oluyor.Unu  yavaş yavaş eklemekte fayda var. Kulak memesinden daha yumuşak, biraz ele yapışan bir hamur olmalı.)
1 şişe maden suyu(200 ml.)
1 paket yaşmaya(32 gr.)
1 silme yemek kaşığı toz şeker
1,5 silme tatlı kaşığı tuz

İçi:
Peynir ve maydanozdan oluşan karışım

Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu

Yapılışı:
Bir kaba ılık süt ve şeker koyulup karıştırılır. Yaş maya eklenir, elle yavaşça ezilerek eritilir. Zeytinyağı, madensuyu ve tuz eklenir. Biraz ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar un eklenir.(Yaklaşık 7 su bardağı) Hamurun bulunduğu kabın üzeri streç filmle kapatılır. Yaklaşık 40 dk. mayalandırılır. Tepsiye yağlı kâğıt serilir. Hamurdan cevizden  biraz büyük parçalar koparılıp yassılaştırılır, içine peynirli harç koyulup hamurun uçları birleştirilerek elde yuvarlanır ve biraz aralıklı olarak tepsiye dizilir. (Neredeyse 2-3 kat kabarıyor.) Poğaçalar tepside yaklaşık 30 dk. bekletilerek tekrar mayalandırılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. İsteğe göre susam ve çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 25-30 dk. üzerleri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp nihalenin üzerine alınır. Poğaçalar inanılmaz yumuşak, pofuduk, pastane poğaçası gibi oluyor. Mutlaka denemelisiniz.
Afiyet bal şeker olsun.










0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino