Dil Balığı Kızartma

7 Ocak 2016 Perşembe


Malzemeler:
1,5 kg. dil balığı(~ 11 balık)
1 su bardağı un
1 silme çay kaşığı tuz
(İsteğe göre kırmızı toz biber ya da karabiber de eklenebilir. Baharat çeşidi ve miktarı, isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)

Kızartmak için:
3 su bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı:
Bir kapta un ve tuz karıştırılır. Balıklar temizlenir, yıkanır ve bu tuzlu una bulanır. Silkelenerek ayrı bir kaba alınır. Bu arada tavaya ayçiçek yağı koyulur. Yağ kızdıktan sonra balıklar önlü arkalı olarak yaklaşık 6-7 dk. kızartılır. Kızaran balıklar havlu kâğıt serili bir tabağa alınır. Sıcak olarak servis edilir.
Dil balığı zaten nefis bir balıktır. Bir de kızarınca tadından yenmiyor.:) Yanında bol yeşillikli bir salata ile mutlaka denemelisiniz.
Afiyet bal şeker olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino