Uskumru Tava

13 Ocak 2016 Çarşamba



Malzemeler:
1/2 kg. uskumru fileto ( taze ya da dondurulmuş)
1 çay bardağı un
1 silme çay kaşığı tuz

Kızartmak için:
1 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı:
Balıklar yıkanarak bir kaba alınır.
Tavaya yağ koyularak harlı ateşte ısıtılmaya başlanır.
Bu arada ayrı bir kaba un ve tuz koyularak karıştırılır. Yağ kızınca, balıklar bu tuzlu una bulanır. Fazla unu silkelenerek tavaya atılır. Önlü arkalı yaklaşık 7-8 dakika kızartılır. Kızaran balıklar, havlu kâğıt serili tabağa alınır. Bol yeşillikli bir salata eşliğinde sıcak olarak servis edilir.
Uskumru kızartılınca çok lezzetli olan bir balık. Balık ekmekçilerin kullandığı, ekmek arasına da çok yakışan bir balık. Denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet bal şeker olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino