Köri Soslu Tavuk

9 Ocak 2016 Cumartesi


                               
                                              

Malzemeler:(4 kişilik)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
700 gr. kuşbaşı kemiksiz tavuk pirzola
1 silme yemek kaşığı zeytinyağı
1 silme yemek kaşığı tereyağı
2 silme yemek kaşığı un
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı soğuk su(musluktan ya da damacanadan)
1 silme tatlı kaşığından az köri
1 silme tatlı kaşığından az tuz
1 silme çay kaşığı karabiber
Bir tutam maydanoz
(Baharat çeşidi ve miktarı isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)

Yapılışı:
Tava ısıtılır. 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir. Tavuklar eklenir. Kısık ateşte, ara ara karıştırılarak, kapağı açık olarak, yaklaşık 10-15 dakika sotelenir.(Kuşbaşı tavukların büyüklüğüne göre. Tavuklar suyunu iyice çekerse, az miktarda sıcak su eklenerek pişirmeye devam edilir.)
Ayrı bir tavada zeytinyağı ve tereyağı eritilir. 2 yemek yemek kaşığı un koyulur. Ve yaklaşık 2-3 dakika kısık ateşte kavrulur. Ocaktan alınır. 1 su bardağı soğuk süt yavaş yavaş eklenirken karıştırılarak yedirilir. 1 silme tatlı kaşığından az köri, 1 silme tatlı kaşığı tuz ve 1 silme çay kaşığı karabiber eklenir. Ocağa alınır. Sos, harlı ateşte, karıştırılarak, fokurdayıp muhallebi kıvamına gelene kadar, yaklaşık 7-8 dakika pişirilir. Sos ocaktan alınır. Bir tutam maydanoz yaprağı kıyılarak eklenir. (Bu sosun yarısı, tavuklar için yeterli oluyor. Kalan sos buzdolabında bir gün daha durabilir. Makarna sosu olarak kullanılabilir.) Bu sosla pişmiş tavuklar karıştırılarak servis yapılabileceği gibi, sos tavukların üzerine de gezdirilebilir. 
Sos nefis bir sos oluyor ve tavukla birbirlerini inanılmaz güzel tamamlıyorlar. Önyargılı olmadan denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet bal şeker olsun.




0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino