Brüksel Lahanalı Mantar

26 Şubat 2011 Cumartesi

Malzemeler
Yarım su bardağı zeytinyağı
15 adet arpacık soğan
2 adet havuç
1 kg. taze mantar
500 gram brüksel lahanası
3 adet sivri biber

6-7 adet kiraz domates
4 diş sarımsak

1 adet kesme şeker
Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı limon suyu
Kimyon

Kekik
Tuz


Yapılışı

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun. Mantarları yıkayıp saplarını kesmeden bütün olarak, brüksel lahanası ile beraber soğanlar ilave edin.
Sebzeler bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Kiraz domatesleri de tencereye alın. Biberleri irice doğrayıp ekleyin. Gerekirse su ilave edin. 7-8 dakika pişirin, ince kıyılmış sarımsak, 1 adet kesme şeker, kekik ve kimyonu, limon suyu ve yeterince tuz ile tencereye ilave edin.
Bu süre sonunda tencereyi ocaktan alın İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunun yarısını ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp yemeği soğumaya bırakın. Servis tabağına alın. Üzerine kalan maydanoz ve dereotunu serpip servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino