Barbekü Soslu Tavuk

17 Şubat 2011 Perşembe

Malzemeler
4 adet tavuk budu
300 ml. barbekü sosu veya ketçap
500 gr. kereviz sapı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Şeker
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber

Yapılışı
Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. 200° ısıtılmış fınnda 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin. Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin. Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın. Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin. Kıydığınız yaprakları katın, tuz, karabiber, kırmızıbiber koyun.Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino