Böbrek Kendi Yağında

24 Şubat 2011 Perşembe

Malzemeler
12 kuzu böbreği (yağı ile birlikte yıkanıp, kurulanmış)
4 dilim kızarmış ekmek
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Irlandalıların kahvaltıda yedikleri bu yemek, adını kendi yağında piştiği için lezzetinden hiç birşey kaybetmemesinden almıştır. Kızarmış ekmek üstünde servis edilir.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (200 C) ısıtınız.Böbrekleri ateşe dayanıklı cam bir kapta yada toprak bir güveçte yan yana diziniz. Fırında 20-30 dakika, yağlı kısımları gevrekleşinceye kadar pişiriniz.
Kabı fırından alınız. Düz bir kepçe ile böbrekleri çıkarıp tahtanın üstüne koyunuz. Keskin bir bıçakla yağlarını kesip böbrekleri içinden çıkarınız. Her kızarmış ekmek diliminin üstüne 3 böbrek dilimi yerleştirip, tuz ve karabiber serperek sıcak sıcak servis ediniz.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino