Kuzu Haşlama

17 Şubat 2011 Perşembe

Malzemeler
1 kuzu but, haşlamalık olarak parçalanmış (veya 5-6 incik),
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 adet kuru soğan (bütün olarak),
2-3 adet havuç,
3 adet patates,
1-2 diş sarımsak,
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Kuzu Eti Haşlama Yapılışı: Etleri soğuk suyla yıkayın. Fazla yağlarını kesin. 1 kaşık zeytinyağını tencereye alıp etleri ilave ederek altını üstünü biraz çevirerek kızartın. Bütün soğanları, sarımsağı, ekleyin. Üzerini örtecek kadar soğuk su koyun ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Etlerin pişmesine yakın kabukları soyulmuş patates ve havuçları büyük büyük doğrayıp onu da ilave edip etler tamamen yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. En son tuzunu ve 5-10 adet tane karabiberi ekleyip servise hazırlayın. Servis yaparken bütün soğanları çıkarıp bir parça et ve birkaç parça havuç ve patates ile bir miktar et suyu ile sunun. Arzuya göre limon suyu ile servis yapın.
Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino