Beşamel Soslu Sebzeli Krep

26 Şubat 2011 Cumartesi

Malzemeler
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy kabak
1 adet soğan
1 adet havuç (haşlanmış)
3 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış ya da konserve)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Fesleğen yada kekik

KREP İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı süt
2 yumurta
½ su bardağı un


BEŞAMEL SOS
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı kaşar peynir rendesi

Yapılışı

Patlıcan,kabak ve soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Üzerine haşlanmış, doğranmış havuç, bezelye ve baharatları ilave edin. 2-3 dk pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
Yağsız bir tavada altın rengini alana dek krepleri arkalı önlü pişirin. Başka bir tencerede unu yağ ile kavurun,sütü yavaş yavaş çırparak ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya
kadar pişirin. Kreplerin içerisine hazırladığınızdan harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
Fırına dayanıklı bir kap içerisine alın.Üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi koyup
önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino