Borani

26 Şubat 2011 Cumartesi

Malzemeler
1 Kg. ıspanak
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı un
2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı su
Tuz

Yoğurt ve sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı t
ereyağı


Yapılışı

Ispanakları bol suyla birkaç kere yıkayın. Yapraklarını dallarından ayırın. Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatın. Ispanakların yapraklarını kaynayan suya atıp, 4-5 dakika kadar pişirerek yumuşatın. Delikli kepçeyle çıkarın. Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasını bekleyin.
Küçük bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağı koyun. İçine unu ilave edin. Sürekli karıştırarak un pembeleşinceye kadar kavurun. Süt ve suyu ilave edin. Bu karışım koyu muhallebi kıvamına gelince içine ıspanakları ekleyin. 1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonta ateşten alın.
Üzerine sarmısaklı yoğurt yayın. Salçayı tereyağı ile birlikte biraz pişirin. Yemeğin üzerine sosu gezdirip, servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino