Vitaminli Reçel

17 Şubat 2011 Perşembe

Malzemeler
4 adet kivi
3 adet şeftali
200 ml. greyfurt suyu
500 gr. reçel şekeri

Yapılışı
Kivileri soyup ikiye bölün. Ardından küp küp doğrayın. Şeftalileri kaynar suya atıp kısa bir süre bekletin. Kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeğini çıkardıktan sonra püre haline getirin. Tüm malzemelerin ve meyve suyunun ağırlığı birlikte 1 kg olmalı. Şeftali püresini, kivileri ve greyfurt suyunu şekerle karıştırın. Karıştırarak şeker paketinin üzerindeki tarife göre 3-4 dakika kaynamasını bekleyin. Tencereyi ocaktan alıp reçelin köpüğünü alın. Reçeli, sıcak suyla yıkadığınız ve kuruladığınız kavanozların içine doldurup kapaklarını kapatın. Kavanozları ters çevirip 5 dakika kadar bir örtü veya havlunun üzerinde bekletin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino