Beşamelli Nuar

21 Şubat 2011 Pazartesi

Malzemeler
1 adet nuar
1 çorba kaşığı tereyağı
400 gr. cheddar peyniri
250 gr. dana jambon
2 çorba kaşığı un
4 adet domates
600 gr. mantar
1 adet soğan
Kekik
Sarımsak
karabiber

Tuz

Yapılışı

Nuarı bütün olarak bitkisel yağda kızartın. Domates, kekik, sarımsak, karabiber, tuz ilave edip pişirin. Soğuduğunda ince ince dilimleyin. Diğer yanda piyaz şeklinde doğradığınız soğanı, mantar ile sote edin. 2 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı kaşık yağda hafif kavurun. Buna sıcak nuar suyunu katın, boza kıvamında sos haline getirip, pişirin.
Payreks kabın her iki yanına : bir nuar halkası, bir dana jambon, bir peynir dilimi dizin. Ortaya sote mantarları koyup, hepsinin üzerine beşamel sosu dökün. Fırında bir süre pişirip, sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino