Brüksel Lahanalı Bonfile

21 Şubat 2011 Pazartesi

Malzemeler
4 adet bonfile
700 gr. Brüksel lahanası
3 su bardağı et suyu
125 gr. irmik
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 defne yaprağı
200 gr. süt kreması
Tuz

Karabiber

Yapılışı

2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın. İrmiği ilave edip pişirin. Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp ateşten alın ve irmikli karışımı içine dökün. Soğumasını bekleyin. Bu arada soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada tereyağını eritip soğanı kavurun. Brüksel lahanası ve defne yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin. Kalan et suyunu ve süt kremasını ekleyin. 10 dakika kadar pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın. İrmikli karışımı kareler halinde kesip tavadan alın. Bir diğer tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp irmikli kareleri kızartın Soğumayacak şekilde bekletin. Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun. Bir tavada kalan yağı kızdırıp bonfileleri kızartın. Bonfileleri, Brüksel lahanası ve irmik eşliğinde servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino