Nohutlu Mantı

6 Şubat 2011 Pazar

Malzemeler
2 çorba kasesi mantı, küçük hazırlanmış ve pişirilmemiş
1,5 su bardağı nohut, haşlanmış ve kabukları soyulmuş
1  yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 lt kaynamış su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
1 su bardağı iyice soğutulmuş su

Yapılışı
Yağları ve salçayı tencereye alın. Biraz kavrulunca kaynamış suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp sırayla tuzu, nohutu ve mantıyı ilave edin. Mantılar pişene kadar 10 dakika kaynatın. Ardından mantılar suyun içinde erimesin diye soğuk suyu tencereye dökün. Kaselere alıp üzerine bir miktar nane serperek servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino