Kiraz Soslu Tarçınlı Pirinçli Puding(çocuk)

6 Şubat 2011 Pazar

Malzemeler
Puding için
6 kase su
Bir buçuk kase pişmemiş Amerikan pirinci
Yarım çay kaşığı tuz
1 tarçın dalı
3 kase süt
Yarım kase şeker
1 çay kaşığı çekilmiş tarçın
1 çay kaşığı vanilya özü

Sosu için
1 kase donmuş kiraz
Bir buçuk kase su
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı mısır nişastası
Yarım çay kaşığı vanilya özü

Yapılışı
Pudingi hazırlamak için, önce pirinci, suyu, tarçın dalını ve tuzu ; büyük, ağır bir sos tenceresine ekleyin; kaynama noktasına getirin. Isıyı düşürün ve kapağı açık bir şekilde 20 dakika veya pirinçler yumuşayana dek kaynatın. Süzün.
Pirinç ve tarçın dalını tencereye geri koyun; içine süt, 1/2 kase şeker, ve çekilmiş tarçını karıştırın. Orta ateşte, devamlı karıştırarak kaynama noktasına getirin. Ocağı orta-düşük arasında bir noktaya kısın; 30 dakika veya koyulaşıncaya kadar, sıklıkla karıştırarak pişirin. Tarçın dalını çöpe atın. Ocaktan alın; 1 çay kaşığı vanilya ve 1/2 çay kaşığı vanilya özünü karıştırarak ekleyin.
Sosu hazırlamak için, kirazları ve 1,5 kase suyu orta boylu bir sos tenceresine koyun. Kaynama noktasına getirin. Ocağı kısın ve 20 dakika kadar kaynatın. İçine 2 çorba kaşığı şeker karıştırıp; 5 dakika kadar kaynatın. 1 çorba kaşığı su ve mısır nişastasını ekleyin. Kiraz karışımına ekleyin; kaynama noktasına getirin. 1 dakika veya hafifçe koyulaşana kadar, sıkça karıştırarak pişirin. Ocaktan alın; 1/2 çay kaşığı vanilya özü karıştırın. Pudingi sosla servis edin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino