2 su bardağı köftelik bulgur
4 adet haşlanmış iri patates
1 yumurta
Yeteri kadar tuz
İç malzamesi
200 gr kıyma
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Sıcak suyla demlendirilerek hazırlanmış bulgurun içine patatesler rendelenir. Yumurta ve tuz ilave edilerek yoğrulur.
Kıyma suyu çekene kadar kavrulur. Soğan doğranarak ilave edilir. Pul biber, karabiber ve tuz ile tatlandırılır.
Bulgurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde düzleştirilir.Hazırlanmış olan iç harcı 1 tatlı kaşığı koyarak kapatılır.Yuvarlak hale getirilir.
Bol kızgın yağda kızartılır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder