Un
Tuz
Su
Pestikan ( süzme ) veya ayran
Tereyağı
Sarımsak
Yapılışı
Un, tuz ve su ile oldukça sert bir hamur yoğrulur. Fırın tepsisine koyulur. Hamur sert olduğu için elle bastırılarak yayılır. Kimi ilçelerde hamurun içine yarma da konur.(Eskiden bu hamur ocak içinde ateşin altına gömülerek pişirilirdi.Ocağın külü çekilir hamur konur üstüne sac kapatılır . Sacın üstüne çekilen köz dökülür ekmek öyle pişirilmiş.)
Hamur 180 derece ısıdaki fırında pişirilir.Soğuyunca ekmek ufak ufak doğranır.
Servis tabağına alınır. Pestiken eritilir .
Ocakta karıştırılarak hafif ısıtılır içine sarımsak koyulur.
Tereyağı kızdırılır. Ufatılmış ekmeğin üstüne önce ayran sonrada tereyağı gezdirilir. Hoşafla servisi güzel olur .
Servis tabağına alınır. Pestiken eritilir .
Ocakta karıştırılarak hafif ısıtılır içine sarımsak koyulur.
Tereyağı kızdırılır. Ufatılmış ekmeğin üstüne önce ayran sonrada tereyağı gezdirilir. Hoşafla servisi güzel olur .
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder