Sulu Hedik

6 Şubat 2011 Pazar

Malzemeler
2 su bardağı buğday
1 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı nohut
2 adet sivribiber
1 adet domates
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tepeli salça
Kuru reyhan
Pul biber
Tuz
Sıvı yağ ve az tere yağı

Yapılışı
Akşamdan buğday ve nohut ayrı kaplarda ıslatılır.Yıkanıp tencereye alınır üstünü geçecek kadar su eklenip pişirilir.
Ayrı bir tencerede yağ eritilir içine ince kıyılan soğan ve biber eklenir kavrulur. Un ve salça konur kavurmaya devam edilir. Reyhan eklenir.
Ocaktan alınan karışım ayrı bir tencerede pişen nohut ve buğday üzerine eklenir.
İyice kaynatılır , kıvamını bulunca ocaktan alınır.
Arzu edilirse limon tuzuda eklenebilir.
Afiyet olsun.
Not: Bazen bu çorbaya taze fasulyede ekleyebilirsiniz. reyhan yerine kekikte kulanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino