Etli Nohut Yemeği

6 Şubat 2011 Pazar

Malzemeler
Yarım kilo kuzu eti
1,5 su bardağı  nohut
2 baş kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber

Yapılışı
Soğanları zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Etleri ekleyip suyu çekene kadar pişirin, salçayı ilave edip 2-3 dakika daha kavurun daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar haşlayın. etler yumuşayınca daha önceden haşlanmış olan nohutları üzerlerine ekleyin. 5 dakika daha pişirip tuzunu, karabiber ve kırmızı pulbiberini ilave edin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino