500 gr. ayıklanmış taze barbunya1 büyük baş, ince doğranmış kuru soğan4 – 5 orta boy, ince doğranmış sarımsak (Bütün olarak da kullanabilirsiniz.)2 büyük boy irice küp şeklinde doğranmış domates½ demet ayıklanmış maydanoz1,5 tatlı kaşığı toz şekerYeterince tuz3 – 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Barbunyaları suyu karartmaması için önceden 5 dakika kadar pişirelim. Aslında bunu yapmak zorunda değiliz, ancak rengin kararmaması için genelde bu yöntem uygulanıyor. Bu arada zeytinyağını ısıtıp üzerine soğan ve sarımsağı ilave ederek pembeleşinceye kadar karıştıralım. Üzerine domatesimizi ekleyerek biraz karıştıralım ve kararmış suyunu süzdüğümüz barbunyayı, ardından şeker ve tuzu ilave ederek kısık ateşte 20 – 25 dakika barbunyalar yenecek kıvama gelene kadar pişirelim. Üzerine maydanozla servis yapalım.
Barbunya pilaki-2Malzeme miktarları hemen hemen aynı, sadece maydanozu 1 demet yapıyoruz ve maydanozu, soğanı sarımsağı çok ince doğruyor domatesi püre yapıyoruz. Hatta tüm bu işlemleri blenderda da yapabiliriz.Barbunyayı hemen hemen tamamen pişene dek pişiriyoruz. Kararmış suyunu süzdükten sonra tencerede yağımızı ısıttıyor sonra domatesi atıp çeviriyoruz. Ardından maydanozu ve barbunyayı ekliyoruz.10 – 15 dakika yani barbunya suyu çekene kadar pişiriyoruz. Üzerine ayıklanmış maydanoz koyup soğuk servis yapıyoruz.Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder