Pastırmalı Kurufasulye

6 Şubat 2011 Pazar

 Malzemeler
1 kutu (540 ml konserve) kuru fasulye
7-8 dilim pastırma (2 veya 3′e bölünmüş)
1-2 sivri biber veya 1 çarliston (tohumu çıkartılmış, doğranmış)
1 büyük domates (kabukları soyulmuş, küçük doğranmış)
2-3 taze soğan (doğranmış)
2 yemek kaşığı ezilmiş domates (konserve)
3 yemek kaşığı tereyağı
1/4 + 1/2 kap sıcak su
Karabiber
Tuz

Yapılışı
Kuru fasulye ve pastırma hariç tüm malzemeleri 1/4 kap sıcak su ile 15-20 dakika kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Üzerine 1/2 kap sıcak suyu ve fasulyeleri ilave edin.
Yemeği, güvece veya fırına dayanıklı bir kaba geçirin. Üzerini aluminyum folyo ile örtün. Bıçak ucu ile aluminyum folyonun üzerine 4-5 tane delik açın.
Önceden ısıtılmış 450 F (230 derece) fırında, yaklaşık bir saat pişirin.
Bu arada orta boy bir tavanın içinde 1 yemek kaşığı tereyağı ile pastırmaların her iki tarafını da pişirin. Pastırmaları, pişen kuru fasulyenin üzerine dökün.
Pilav, kırmızı soğan ve turşu ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino