Taze Bakla Ezmesi

6 Şubat 2011 Pazar

Malzemeler
1 kg. taze iç bakla
1,5 çay bardağı sızma yağ
1 adet büyük soğan
1/2 kahve fincanı limon suyu
3 tatlı kasığı toz şeker
1/2 demet dereotu
Tuz

Yapılışı
Taze baklanın iç kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra tencereye koyalım.Dörde bölünmüş soğan, sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, seker,dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin. Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin.Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 – 2 saat kadar bekletin. Taze bakla ezmesini, servis tabağına ters çevirerek çıkarın, üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın. 
Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino