2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
3,5 su bardağı su
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Bulguru yıkayıp süzün. Diğer tarafta bir tencerenin içerisine ince doğranmış soğanı kavurun. İnce ince doğradığınız biberleride ekleyin. Daha sonra küp küp doğranmış domatesleri de içine atıp karıştırmaya devam edin ve salçayı ilave edin. Domateslerin suyu çekilince, bulgurları tencereye boşaltıp kavurun ve suyunu ilave edip, tuzunu, karabiberini, kırmızı biberini de ekleyip kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte suyunu çekmeye bırakıp demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder