1 su bardağı nohut
1/2 kg. işkembe
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Su
1 kase mantı
Tuz
Yapılışı
Akşamdan ıslattığınız 1 su bardağı nohudu ve yarım kg. işkembeyi ayrı tencerelerde haşlayın.
Tencereye tereyağını koyun ve küçük kesilmiş soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun.Ardından iri kareler şeklinde kesilmiş işkembeyi ve 1 su bardağı haşlanmış nohutu ilave edin.1 çorba kaşığı biber ve domates salçasını ekleyin.Bir-iki kez çevirdikten sonra,bir miktar su ilave edin.Tuzunu ayarlayın.
Su kaynamaya başlayınca 1 kase mantıyı ekleyin.Mantılar yumuşayıncaya dek pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
Su kaynamaya başlayınca 1 kase mantıyı ekleyin.Mantılar yumuşayıncaya dek pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder