300 gr. dövme (aşurelik buğday)
100 gr. nohut
5,5 su bardağı su
750 gr. kemikli koyun eti
60 gr. tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber
Yapılışı
Dövme ve nohudu akşamdan 2,5 bardak su ile ıslatın. Eti basınçlı tencereye alın. Nohut ve dövmeyi süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin. Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın. Tereyağının yarısını, su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişirin.
Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla (ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırın. Keşkeği servis tabağına alın. Kırmızı tozbiberi kalan tereyağınla kızdırıp üzerine gezdirin. Ilık olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder