1/4 karnabahar
250 gr. kıyma
2 çorba kaşığı tereyağ
4 adet taze soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Tereyağını eritip kıymayı içinde kavurun. Salça, pul biber, maydanoz, tuz, karabiber ve ince kıyılmış taze soğanların beyaz kısımlarını kıymaya ekleyin. Hepsini birlikte birkaç dakika daha kavurup suyu ilave edin ve 10 dk. pişirin. Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı tuz ve sirkeli suda 10 dk. haşlayıp süzün. Bir güveç kabına kıymalı harcı dökün ve üzerine haşlanmış karnabaharları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dk. pişirin. (İstenirse fırından çıkmasına yakın, yemeğin üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpilir. Kaşar peynir eriyince, yemek fırından çıkarılır.)
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder