1,5 bardak lor peynir
4 kök ıspanak (sadece yaprakları)
1 yumurta sarısı
1dilim ekmek
2 yemek kaşığı un
Yapılışı
İnce ince kıyılmış ıspanakları, loru, ıslatılmış ekmeği,yumurta sarısı, unu bir kapta karıştırın. Malzemeler yumuşak bir karışım haline gelince ceviz büyüklüğünde toplar yapıp benmari usulüyle 10 dk kadar haşlayın.
Afiyet olsun.
Benmari usulü: sıcak su ile dolu bir kaba daha küçük bir kab yerleştirilerek buhar ile bu ufak kaptaki katı besinlerin ısıtılarak buharda pişirilmesi ya da eritilmesi işlemidir.
Benmari usulü: sıcak su ile dolu bir kaba daha küçük bir kab yerleştirilerek buhar ile bu ufak kaptaki katı besinlerin ısıtılarak buharda pişirilmesi ya da eritilmesi işlemidir.
0 yorum:
Yorum Gönder