1 kg. patates
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı krema
1 su bardağı haşlanıp didiklenmiş tavuk
1 adet küçük bir soğan
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Patatesler haşlanır. Soğutulduktan sonra ezilir. Haşlanıp didiklenmiş tavuklar bıçakla iyice kıyılır. Soğanlar kıyılıp az tereyağında döndürülür ve soğutulur. Soğan, yumurta sarıları, krema, rendelenmiş peynir ve tavuk, patatesin içerisine katılır. Tuz da eklenip yoğurulur. 30 dakika kadar dolapta dinlendirilir. Elle şekil verilip, iyice ufalanmış ekmek içine bulanır ve 3-4 yemek kaşığı sıvıyağda kapak kapatılarak altı, üstü pişirilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder