Şeftali Kompostosu

9 Şubat 2011 Çarşamba

Malzemeler
5 adet şeftali
1,5-2 su bardağı toz şeker
2 lt. su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sirke

Yapılışı
1,5 lt. suyu ve şekeri ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın. Diğer tarafta şeftalileri soyun. Çekirdeklerini çıkartıp çekirdek yataklarını bıçakla temizleyin. Büyük bir kase içindeki yarım litre suyun içine 1,5 tatlı kaşığı tuz atın. Yarım çay bardağı sirke koyun. Fındık büyüklüğünde doğranmış şeftalileri kaseye atın. (Bu işlem diri kalmalarını sağlıyor.) Sonra kevgirle sirkeli sudan alıp kaynamakta olan şerbete koyun. Bir taşım kaynatıp altını kapatın. Soğutup servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino