400 gr mürdümeriği
4 çorba kaşığı toz şeker
1-2 tutam tarçın
2-3 çorba kaşığı limon suyu
4 top vanilyalı dondurma
Süs için nane yaprağı
Yapılışı
Erikleri yıkayın, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Toz şekeri geniş bir tencereye alın ve orta ateşte yavaş yavaş ısıtın. Şeker iyice eridikten sonra tencereyi ocaktan alın. Erikleri tencereye alın. Karamelize edilmiş şekerle karıştırın. Hazırladığınız karışımı tarçın ve limon suyu ile tatlandırın. Henüz sıcak olan kompostoyu dört kaseye paylaştırın ve her birine 1 top vanilyalı dondurma ilave edin. Arzu edersiniz mürdümeriği kompostosunu nane yaprağı ile süsleyin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder