Salatalık Turşusu

9 Şubat 2011 Çarşamba

Malzemeler
1 kg. kadar salatalık
0.5 lt. üzüm sirkesi
1 baş sarımsak
1,5 çorba kaşığı tuz
1 avuç acı biber ( arnavut biberi)
Birkaç dal maydonoz

Yapılışı
Salatalıkları yıkayıp kurulayalım. Kavanozun içine yer kalmayacak şekilde yerleştirelim. Aralara sarımsak, biber ve maydonoz da yerleştirelim. Kavanozu tamamen doldurunca tuzlu sirke karışımını boşaltalım. Salatalıkların üzerine maydonoz serip, sirkeyle örttükten sonra kapağı sıkıca kapatalım. Turşunun dönmesi için direkt güneş almayan bir yerde yaklaşık 18 derece sıcaklıkta bir kaç hafta beklemesi gerekir. Turşu olduktan sonra daha serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Normalde turşu yapımında kaya tuzu kullanılır, çünkü evlerde kullandığımız tuzlar turşunun çabuk erimesine sebep olurlar.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino