Deniz Börülcesi

8 Şubat 2011 Salı

Malzemeler
3 demet deniz börülcesi
1,5 adet limonun suyu
4 diş sarımsak
1 çay bardağı sızma zeytinyağı

Yapılışı
Deniz börülceleri sapları kesilmeden 2 saat sirkeli suda bekletilir. Daha sonra iyice yıkanarak, kaynamakta olan suyun içine atılır. 20 dakika sonra eğer yeşil kısımlar köklerden itibaren kolayca sıyrılıyorsa, süzülerek ılınmaya bırakılır. Ilıkken temizlenen deniz börülcelerinin üzerine, zeytinyağı ve dövülmüş sarımsak ilave edilir. Yeşil rengin korunması için servisten hemen önce limon suyu ilave edilir.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino