Bademli Ayva Kompostosu

8 Şubat 2011 Salı

Malzemeler
2 adet ayva
5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı İzmir üzümü
1 yemek kaşığı soyulmuş badem
3 adet karanfil

Yapılışı
Ayvaların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine şeker ve su ilave edin. Ayvanın çekirdeklerini ve karanfili ekleyip kaynatın. Su kaynamaya başladığında ateşi iyice kısıp 20 dakika pişirin. Tencereye üzümleri ekleyip ateşten indirin. Soğuyunca kaselere boşaltıp, bademleri ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino