Malzemeler
1 adet pırasa
Yarım lahana
2 adet havuç
1 kutu konserve mısır
500 gr. kıyma (dana veya kuzu karışık)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 ml. et suyu
Tuz ve Karabiber
Kırmızı pul biber
4 adet yufka
200 gram süt kreması
100 gram rendelenmiş taze kaşar
1 adet salatalık
300 gram yoğurt
1 limonun suyu
Yapılışı
Sebzeleri bol su ile iyice yıkayın. Pırasayı doğrayın. Lahanayı da ince ince şeritler halinde kesin. Havucu uzunlamasına ikiye bölüp dilimleyin. Soğanın kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Mısır tanelerini bol suyla yıkayın.
Tavada zeytinyağını kızdırın. Kıymayı kavurup tavadan alın. Ardından tavada havuç, lahana ve et suyunu 5 dakika kadar pişirin. Pırasa, mısır taneleri ve kıymayı ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
Fırını önceden ayarlayıp 225 dereceye ısıtın. Kalıbınızı zeytinyağı ile yağlayın. İki yufkayı üst üste yerleştirip yaklaşık 20 cm çapında 4 daire kesip çıkarın. Kalan yufkalarla aynı işlemi tekrarlayın.
Süt kremasını yufka dairelerine sürün. Kıymalı sebze karışımını dairelerin üzerine dağıtın. Kenarlardan katlayın sonra yuvarlayıp dürüm haline getirin. Ortadan ikiye kesin ve açık tarafı üste gelecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Üzerine rendelenmiş taze kaşar peyniri serpin. 225 dereceye ısıtılmış fırında 5-10 dakika bırakın.
Salatalığı yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. Yoğurt ve limon suyu ile karıştırın. Tuz ve kırmızı pul biber ile tatlandırın. Zeytinyağlı fırın dürümü yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
0 yorum:
Yorum Gönder