Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

4 Şubat 2011 Cuma

Malzemeler
4 adet kereviz
2 adet havuç
1 baş soğan
2 adet portakal( suyu)

Yapılışı
Soğanları salataya doğrar gibi ay şeklinde doğrayın, pembeleşene kadar kavurun (1 kesme şekerle birlikte) verev kesilmiş havuçları ilave edin, soyduktan sonra önce halka şeklinde daha sonra ikiye ya da dörde böldüğünüz kerevizleri ilave edin. Su yerine önceden sıktığınız portakal suyunu ilave edip 15 dakika pişirin kerevizin saplarını tabağa çıkardığını yemeğimizin üstüne süs olarak koyun.
kerevizi soyarken harcadığınız kaloriyi kerevizi yediğiniz zaman alamazsınız çok hafif ve güzel bir yemektir ve portakal konunca pişerken çıkan güzel koku kerevizin o sevilmeyen kokusunu da alır.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino