Pancar Turşusu

8 Şubat 2011 Salı

Malzemeler
2,5 kg küçük körpe pancar
10 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz

Yapılışı
Pancarların köklerini ve yapraklarını kesin. İsterseniz yapraklarını atmayın, turşunun içine konulduğunda çok lezzetli olur. Turşuyu kuracağınız kavanozun alacağı kadar su içinde haşlayın. Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın. Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün. Temiz bir kavanoza yerleştirin. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün. Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın. Oda sıcaklığında 2 gün bekletin. İkinci günün sonunda turşunuz ikrama hazırdır.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino