Mayonez Soslu ve Kaparili Söğüş Et

15 Şubat 2011 Salı

Malzemeler
400 gram dana but
2 adet havuç
160 gr. light konserve tonbalığı
Yarım su bardağı light mayonez
1 su bardağı light yoğurt
2 çorba kaşığı kapari
2 adet taze soğan
2 adet defne yaprağı
Birkaç adet salata yaprağı
Tuz

Yapılışı
Havuçları temizleyip doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Havuç, soğan ve defne yaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Orta ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın.
Kapariyi yıkayıp süzün. Tonbalığını iyice süzün. 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin. Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin. Salata yaprakları eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino