Lahana Turşusu

9 Şubat 2011 Çarşamba

Malzemeler
1 adet orta büyüklükte lahana
1 kg sirke
10 diş sarımsak
Yeterince tuz
Yarım bardak sıvıyağ

Yapılışı
Turşu için küçük, sıkı kelle yapan beyaz lahana kullanın. Lahananın dış yapraklarını temizleyip, dip tarafını oyup koçanını çıkarın. Dörde bölüp, bıçakla irice kıyın. Büyükçe bir tepsiye kıydığınız lahanaları boşaltıp, bol tuz ile ovun. Tuzlayıp iyice ovduğunuz lahanaları tepsinin ortasına toplayın. Üzerine bir tahta yerleştirin, onun da üzerine herhangi bir ağırlık koyup 6-7 saat bekletin. Sarımsakları ayıklayıp, havanda tuz ile dövün. Sirkeyle dövülmüş sarımsağı karıştırıp turşu yapacağınız zamana kadar bekletin. Lahanaları bekletme süresi bittiğinde silkeleyip turşu kabına veya cam kavanoza iyice bastırarak yerleştirin. Hazırladığınız tuzlu sirkeyi üzerine dökün. Lahanaların üstünü kapatacak kadar kaynatılıp soğutulmuş su ilave edin. En üste de küf oluşmaması için yarım bardak sıvıyağ ekleyin. Arzuya göre sirke, kırmızı pul biber ve limon dilimleri de koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino