Fırında Kabak Turtası

11 Şubat 2011 Cuma

Malzemeler
3-4 adet kabak
3 dal dereotu
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı su
8 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Birkaç nane yaprağı
Karabiber
Tuz

Yapılışı
 Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. Dereotunu kıyın. Soğanı soyup incecik doğrayın. Sıvıyağı, teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kabağı ilave edip hafif soteleyin. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Dereotu, tuz ve karabiber serpin. Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kasede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın.
Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino