6 adet kırmızı, 6 adet sarı renkli çan biber
3 adet sarımsak (ince ince doğranmış)
1 çay bardağı kapari (Tariş'ten bulabilirsiniz.)
100 gram ançuez (Tariş'ten bulabilirsiniz.)
1 avuç taze fesleğen ya da mercanköşk
Öğütülmüş tane karabiber
Sızma zeytinyağı
Yapılışı
Biberleri yıkayın ve bıçakla birkaç yerinden delin.
Elektrikli ızgarada, fırında ya da ocağın üzerinde bütün derisi kapkara olana kadar közleyin ve plastik bir torbaya koyup birkaç dakika bekleyin. Bu işlem derisinin çabuk soyulmasını sağlar.
Biberleri soyduktan sonra içini temizleyin ve ince bir şekilde dilimleyin.
Üzerine sarımsağı, kaparileri, ançuezi, fesleğeni, karabiberi ve sızma zeytinyağını ekleyin ve hepsi birbirini özümseyene kadar birkaç dakika bekleyin.
Ekmekleri dilimleyin ve ızgarada kızartın. Üzerine biberlerden koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder