Yaş Pasta İçin Pandispanya

21 Ocak 2011 Cuma

Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı
Yumurta akı ve sarıları ayırılır. Aklara 1 fiske tuz atılıp mikserle kar haline gelene kadar çırpılır. Ayrı yerde yumurta sarıları biraz çırpılıp pudra şekeri eklenip biraz daha çırpılır. Yumurta akları da ilave edilip iyice çırpılır. Un ve nişasta eklenip karıştırılır. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına dökülüp önce 150 derece, sonra 170 derece fırında kabarana kadar kapağı hiç açmadan pişirilir.

Ara krema
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
7-8 yemek kaşığı toz şeker
Yarım litre süt
Vanilya

Yapılışı
Vanilya hariç malzemeler bir tencerede karıştırılır. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirilir. Altı kapatılıp vanilyası eklenir.(İstenirse kakao eklenebilir.) Pandispanya soğuduktan sonra ikiye bölünür. Biraz şekerli sütle ıslatılır. Ilınmış krema sürülüp üzeri kapatılır. İnce bir kat sürülür. Biraz soğutulup üzerine krem şanti sürülür. Dilimlenmiş meyvelerle süslenip dolapta soğutulur.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino