Fırında Beğendili Tavuk

14 Ocak 2011 Cuma

Malzemeler
1 kg. tavuk kuşbaşı
Yarım demet taze soğan
3 adet sivri biber
3 yemek kaşığı tereyağı
4 adet patlıcan
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
200 gr. kaşar peynir
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Bir kaşık tereyağı tencereye alınır. Doğranmış taze soğanlar ve kıyılmış biberler kavrulur. Tavuk eti eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir.
Patlıcanlar közlenir, temizlenip kıyılır. Kalan 2 kaşık yağ ve un kısık ateşte hafif kavrulur. Süt yavaş yavaş, karıştırılarak eklenir. Biraz kıvam alınca patlıcanlar da ilave edilir. Koyulaşınca tuz, karabiber eklenip altı kapatılır.
Az yağlanmış borcama tavuklar döşenir. Üzerine beğendi dökülür. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından almadan önce  kaşar serpilir. Kaşarlar eriyince yemek fırından alınır.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino