Gül Tatlısı

18 Ocak 2011 Salı

Malzemeler
1 paket margarin
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı irmik
Aldığı kadar un

Şerbet için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu

Yapılışı
Yumuşamış margarin, irmik, vanilya, kabartma tozu, yumurta karıştırılıp yavaşça un ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılıp 15 dk. bekletilir. Merdaneyle açılıp çay bardağı ile kesilir. Üç tanesi uçları üst üste gelecek şekilde yerleştirilip enine doğru kesilir. Önce rulo yapılıp sonra kesilir. Kesilen yer alta gelecek şekilde dizilir. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Soğuduktan sonra sıcak şerbet dökülür.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino