Sultan Reşat Pilavı

20 Ocak 2011 Perşembe

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı

Köftesi için
200 gr. kıyma
1 çorba kaşığı margarin
2 orta boy domates
1 kaşık salça
1 adet küçük kuru soğan
Bayat ekmek içi
Tuz
Kırmızı pulbiber
1 kahve fincanı su

Yapılışı
Ayıklanmış pirinç sıcak su ile ıslatılır. Soğuyunca yıkanarak sade pilav pişirilir. Demlenmeye bırakılır. Kıyma, ekmek içi, tuz, soğan, kırmızı biberle köfte yapılır. Fındık büyüklüğünde yuvarlanır. 1 kaşık yağda, tava sallanarak kızartılır. Doğranmış domates ve salça eklenir. 3-4 dk. sonra su konarak pişirilir. Pilav servis tabağına alınarak ortası açılır. Köfteler ortaya konur.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino