Paskalya Çöreği

16 Ocak 2011 Pazar

Malzemeler
3 adet yumurta
50 gr. margarin
150 gr.pudra şekeri(1,5 su br.)
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı mahlep
1 su bardağı ılık süt
Biraz kıyılmış fındık
Bir fiske tuz
Aldığı kadar un

Yapılışı
Un elenip ortası açılır. Maya ve ılık süt ezilir. 2 tam yumurta, bir de yumurta akı eklenir. Diğer kuru malzemeler kenarına dökülür. Karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır. 15-20 dk. dinlenir. Hamur bir iki kez yoğurulur. Parçalara ayırılır. Her parça kenarları ince, ortası kalın şekilde rulo yapılır. 3 tanesinin ucu birleştirilir. Saç örgüsü şeklinde sarılır. 15-20 dk. yağlanmış tepside dinlendirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp fındık serpilir. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino