Fırın Poşetinde Tavuk Pirzola

30 Nisan 2015 Perşembe


Malzemeler:(2 kişilik)
4 adet tavuk pirzola

Marine etmek için:
1 yemek kaşığı tavuk harcı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı süt

Fırın poşetine:
1 adet mor soğan(ayıklanmış, yıkanmış ve 3-4 mm. kalınlığında daire şeklinde doğranmış)
4 adet sivribiber(sapları , çekirdekli kısımlarıyla beraber kesilmiş ya da saplarıyla kalması isteniyorsa patlamaması için çatalla delinmesi gerekiyor.)
4 adet sarımsak(ayıklanmış, bütün olarak kullanılacak)
Tavuk harcında tuz ve diğer baharatlar olduğu için ben ayrıca baharat kullanmıyorum.

Yapılışı:
Tavuk pirzolalar bir kaba alınır. Üzerlerine tavuk harcı, zeytinyağı ve süt eklenir. Bu malzemeler tavuklara elle harmanlanarak iyice yedirilir. Kabın üzeri streç filmle kapatılarak 1/2 saat, mümkünse 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
Fırın poşetinin içine yarım tatlı kaşığı kadar un koyularak her tarafına dağılması sağlanır. Buzdolabından çıkarılan tavuklar poşetin içine yerleştirilir. Doğranmış soğan, sivribiberler ve sarımsaklar da poşete alınır. Mümkün olduğunca tavukların aralarına yerleştirilir. Poşetin ağzı kapatılır ve poşetin üzeri toplu iğneyle 4-5 farklı yerden delinir. 200°C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dk. pişirilir. Ben fırını 3D sıcak hava fonksiyonunda çalıştırıyorum.
Tavuklar pamuk gibi, çok lezzetli oluyor. Mutlaka denemelisiniz.
Afiyet bal şeker olsun.







0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino