Çikolatalı Truff

28 Nisan 2015 Salı


Malzemeler:
2 adet kakaolu baton kek(2×220 gr. , Ülker Dankek kullanıyorum. Bir kabın içinde elle iyice ufalanacak.)
200 ml. (1 kutu) sıvı krema (Tikveşli kullandım.)
100 gr. bitter çikolata(Küvertür çikolata. Maalesef her yerde satılmıyor. Ben Bim'in Buono marka bitter çikolatasını kullandım. Çok lezzetli, kolay eriyebilen bir çikolata. Tavsiye ederim. Ülker marka da olur.)
100 gr. sütlü çikolata(Küvertür çikolata. Ülker ya da Bim'in Buono marka sütlü çikolatası)
10 gr. tereyağı( yaklaşık 1 silme tatlı kaşığı)
Bir çimdik tuz
Süslemek için:
Pasta süsleri, toz antep fıstığı, kakao, toz hindistan cevizi, eritilmiş çikolata kullanılabilir.

Yapılışı:
Kekler bir kabın içinde ufalanır ve bir kenarda bekletilir.
Ufak bir tencereye krema koyulur ve ocağa alınır. Krema kısık ateşte iyice ısıtılır. Kaynamaya başlamak üzereyken ocaktan tezgaha alınır. Kırılmış çikolata parçaları (hızlı bir şekilde erimesi için) içine atılır ve hızlıca karıştırılır.Hemen tereyağ ve bir çimdik tuz da eklenip hızlıca karıştırmaya devam edilir. Ganaj denilen bu karışım, akışkan, pürüzsüz bir kıvama gelir. 
Ganaj, ufalanmış kekin içine dökülerek iyice karıştırılır. Bu karışım soğuyunca üzeri streç filmle kapatılarak buzdolabına alınır ve 2-3 saat bekletilir. 
Truffları süslemek için küçük kaplara ayrı ayrı, kakao, pasta süsleri, toz hindistan cevizi vb. koyulur. Buzdolabından çıkarılan karışım, tatlı kaşığı ile alınıp elde yuvarlanır. Süslemek için kaplardaki malzemelerden hangisi isteniyorsa ( pasta süsü, kakao vb.)onun içinde yuvarlanır. Ben truffları tepsiye diziyorum. Böylece çok düzgün bir şekilde kalıyorlar. Yuvarlama ve süsleme işlemine malzeme bitene kadar devam edilir.(Yalnız hızlı bir şekilde yuvarlamak gerekiyor çünkü erimeye başlıyor. Yaklaşık 55-56 adet truff çıkıyor.) Truffların hepsi tepsiye dizildikten sonra tepsinin üzeri streç filmle kapatılarak tekrar buzdolabına koyulur. En az 2-3 saat, mümkünse 1 gece buzdolabında bekletilir. Sonrası mı? Nefis trufflarınız hazır. 
Afiyet bal şeker olsun.
 





0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino