Bonibonlu Kurabiye

20 Nisan 2015 Pazartesi


Malzemeler:
250 gr. yumuşak margarin ya da tereyağı (Ben Becel kullanıyorum.)
1 adet yumurta
1 su  bardağından iki parmak eksik pudra şekeri (Bu ölçüyle bence tadı tam yerinde oluyor. Ama daha tatlı olması isteniyorsa 1 su bardağı da koyulabilir.)
1 su  bardağı  buğday  nişastası
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (Hamur kulak memesi kıvamında olacak. Miktar; unun markasına, çeşidine göre değişiklik gösterebilir.Bu nedenle unu kontrollü eklemekte fayda var.)
3 yemek kaşığı kakao

Üzerleri  için:
2 kutu bonibon

Yapılışı:
Öncelikle tepsiye yağlı kâğıt serilir ve hazır edilir. Fırın 160°C de ön ısıtma yapılır.
Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki yağ ve pudra şekeri alınıp yoğurulur.Yumurta, vanilya ve buğday nişastası da eklenir ve yoğurulur. Azar azar un, kabartma  tozu ve kakao eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur. (istenirse kakao katmadan sade de yapılabilir. Un ve kabartma tozu eklendikten sonra hamur çok yoğurulmaz. Hızlıca hazırlanıp fırına verilmelidir.)
Hamurlar yaklaşık yarım cm. kalınlığında açılır ve istenilen kalıplarla kesilir.Kurabiyeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine döşenir ve üzerlerine 2-3 bonibon yatay olarak batırılarak fırına verilir.
160°C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika arası pişirilir.Piştiğinde kurabiyeler iyice çatlıyor.Sade yapılan kurabiyeler ise hafif  kızarıyor.Aleyna'mın anaokulundaki sürpriz günü için yaptığım bu eğlenceli kurabiyelere, çocuklarınız da siz de bayılacaksınız. Mutlaka denemelisiniz.
Afiyet bal şeker olsun.

Fırın şekli: Statik(Geleneksel); fanlı,alt ve üst rezistanslı(Hem alttan,hem üstten sıcaklık verir. Tek tepsi için orta rafta.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino