Bezelye yemeği

30 Nisan 2015 Perşembe



Malzemeler:(4 kişilik)
1/2 kg. haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan(ayıklanmış, yıkanmış ve rendelenmiş ya da robotta çekilmiş)
2 adet domates(kabukları soyulup rendelenmiş ya da robotta çekilmiş)
1 silme yemek kaşığı domates salçası( yemeğinizde salçanın daha yoğun olmasını istiyorsanız, 2 silme yemek kaşığı salça da koyabilirsiniz.)
Yaklaşık 2 su bardağı sıcak su
1 silme tatlı kaşığı tuz
Çay kaşığının ucuyla karabiber
Baharat çeşidi ve miktarı, isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.

Yapılışı:
Tencereye yağlar koyulur ve kısık ateşte eritilir. Kuru soğan eklenerek, kısık ateşte yaklaşık 3-4 dk. ara ara karıştırılarak pişirilir. Domatesler eklenir ve kısık ateşte, ara ara çevrilerek yaklaşık 10 dk. pişirilir. Salça eklenir ve yaklaşık 1-2 dk. kısık ateşte ara ara çevrilerek pişirilir. Yaklaşık 2 su bardağı sıcak su eklenir. Su kaynamaya başlayınca haşlanmış bezelye eklenir. Kapak kapatılır ve yaklaşık 4-5 dk. kaynatılır. Ocak kapatılır. Baharatlar koyulur. Yemek soğuyunca biraz suyunu çekiyor. Bu nedenle ısıtmadan önce biraz su(~ yarım-1 su bardağı kadar) eklemek gerekiyor. Ben bezelyeye bayılıyorum. Siz de seviyorsanız mutlaka deneyin.
Afiyet bal şeker olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino