Yoğurt Çorbası

16 Mart 2015 Pazartesi


Malzemeler:(4 kişilik)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı un
250 gr. yoğurt ( süzme yoğurt değil)
5 su bardağı sıcak su(et suyu, kemik suyu, tavuk suyu olabilir. Çok daha lezzetli oluyor.)
1 silme tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağ (Sunumda, iki tabaklık çorbanın üzerine gezdirmek için kullanılacak miktar)
1 tatlı kaşığı kırmızıpulbiber (Sunumda, iki tabaklık çorbanın üzerine gezdirmek için kullanılacak miktar)
Nane (Sunumda çorbanın üzerine serpilir.)
Not: Üzeri için verilenler, çorba piştikten sonra, çorbanın tamamına da katılabilir. Bu durumda miktar isteğe göre ayarlanır.
(Baharat çeşidi ve miktarı isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)

Yapılışı:
Bir kaba yoğurt koyulur ve çırpılarak iyice sulandırılır. Ve çorbaya katılacağı zamana kadar bir kenarda bekletilir.
Sıcak su hazırlanır ve ilk bardak sıcak suyla doldurulup hazır edilir.
Tencereye yağlar koyulup eritilir. Un eklenip, kısık ateşte ~ 1-1,5 dk. karıştırarak kavrulur.(Sadece un kokusu çıkıp rengi biraz dönecek. Kahverengi olacak şekilde yakılmayacak.) Hemen, hazırladığımız sulandırılmış yoğurt dökülür ve hızlıca iyice karıştırılır. Püre kıvamı gibi olunca, (yaklaşık 5-6 saniye sonra) hemen bir kenarda hazır bulundurduğumuz 1 bardak sıcak su dökülüp hızlıca karıştırılır. (Karışım, bu suda ezilir.)Ve arkasından 4 bardak sıcak su da çorbaya ilave edilir. Orta ateşte, un kokusu gidip, çorba kıvam alıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirilir. Bu süreden önce çorba kaynamaya başlarsa, altı kısılarak 10 dakika olana kadar pişirmeye devam edilir. Çorbanın altı kapatıldıktan sonra 1 silme tatlı kaşığı tuz ilave edilir.
Çorbanın tamamına yağda çevrilmiş kırmızıpulbiber koyamıyorum.Kızım yiyemiyor. Bu nedenle, eşimle benim tabağımdaki çorbanın üzerine gezdiriyorum. Önce tavada yağı eritiyorum sonra da kırmızıbiberi döküp yağ ile biraz özdeşleşip köpürene kadar karıştırıyorum. Ve sonra da çorbaların üzerine gezdiriyorum.Çok kolay, pratik, inanılmaz lezzetli bir çorba. Muhakkak denemelisiniz.
Afiyet bal şeker olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino